Epäkuolleet INFO


Epäkuolleet-näytelmästä tehdään kaksi erilaista versiota, kaksi erilaista sosiaalista tilannetta, joista syntyy esityksen ns. live-aines.

Ensimmäinen versio on kuunnelma, joka kuunnellaan kuulokkeista kulkien julkisessa tilassa. Lisäksi kuuntelijat saavat kirjallisia ja visuaalisia ohjeita siitä, millaisiin sosiaalisiin tilanteisiin heitä pyydetään asettumaan. 

Ensiesitys syksy 2018 

MILLOIN? MISSÄ? HÄH?
Ensimmäinen osa ilmestyy Helsingin julkiseen tilaan pop up-tyyppisesti - aikataulut ja sijainnit ilmoitetaan sosiaalisessa mediassa (tähän linkki) ja kalenterissa (tämän linkin takana). 

Koska kyse on pop up-tyyppisestä esityksestä, se ilmestyy eri paikkoihin MYÖS ilman ennakkotietoa - se vaan ilmestyy! 

Epäkuolleet - kaupunkikuunnelman ensimmäinen versio ilmestyy eri paikkoihin kuljetuspolkupyörällä. Sen kyydissä ovat kuuntelemiseen ja kävelemiseen soveltuvat kevyet mp3-soittimet. Mukana on myös tuoleja, jos joku ei voi liikkua - voi kuunnella sitten istualtaan. 

TULEVAISUUS: mikäli rahoitus onnistuu, niin kaupunkikuunnelmaa on tarkoitus saada tarjottua myös ihmisille, jotka eivät pysty itse kävelemään - joko hankkimalla ihmisen kuljetukseen tarkoitettuja taxipyöriä tai jopa sellainen polkupyörä, jossa voi kuljettaa pyörätuolia! 

Toinen versio on se, että kuuntelijat istuvat kuuntelemassa yhtä aikaa rajatussa tilassa. Tilaa rajataan kahdella suurella projisointikankaalla, joihin tulee liikkuvaa kuvaa kahden näyttelijän kameroista sekä dronesta. Kaksi näyttelijää kulkevat julkisessa tilassa tehden samoja tehtäviä, joita kuuntelijoille on annettu tuossa ensimmäisessä versiossa.

Ensiesitys vuoden 2019 aikana. 


ESITYKSEN VALMISTAMISEN OVAT RAHOITTANEET SKR JA TAIKE. KIITOS!