INFOA - THE FIRST MONUMENT OF HOMO SAPIENS

monumentum - monere - muistaa mens - mielessä.

Monumentti on muistamisen paikka.

Perintö, jota me toistamme ja jota viemme eteenpäin, ei ole staattinen, se ei ole edes monumentin muodon ottaessaan kiinteä esine/objekti. Se on pikemminkin jatkuva prosessi, sosiaalinen ja kulttuurinen, jossa merkityksiä luodaan ja jossa luodaan erilaisia suhteita menneeseen. Mutta eletyn ympäristön, paikkojen kyvystä kantaa muistoja sanotaan, että ne harvoin pystyvät siihen ilman apua. 

Siksi me tarvitsemme monumentteja.

Ja kun muistamisen paikkoja rakennetaan, olennaiseksi asiaksi muodostuu se, että mitä säilytetään, miten ja ketä varten.

The First Monument Of Homo Sapiens on ensimmäinen monumentti ihmisestä nimeltään Homo Sapiens. Se on muistamisen paikka meille, jotka toivottavasti olemme jo irtaantumassa tätä omaksi irvikuvakseen muuttuneesta idiootista. Meidän on syytä muistaa millainen Homo sapiens oli ja mitä hän teki.  

Esitys kysyy sitä mitä viha tekee meille, se ei kysy vihan syitä, vaan se kysyy sen seurauksia. Se kysyy miltä viha tuntuu, miltä tuntuu elää meidän vihan täyttämässä maailmassa.

Joillekin viha on voimakkaana ja itseä identifioivana voimana läsnä joka hetki. Siitä tulee itse itselle rakennettu maailma, näkemys ja suhde toisiin. Alati pienenevä sosiaalinen vankila, jonne ei mahdu kuin se oma käsitys maailmasta ja niistä, jotka maailmassa ovat. 

osa 1. OLOHUONEROCKFESTIVAALIT

Vapiskaa kaikki jättifestarit, vapiskaa kaikki television ällöintiimit "Alasti"- ja "Kosketuksissa"-musiikkiohjelmat. "Vain elämää"-ohjelmaa ei tässä yhteydessä edes mainita, koska se olisi kuin potkisi kuolevaa eläintä nivusiin.

Olohuonerockfestivaali tekee 30:ssa minuutissa sen, mikä isoilta festareilta vie koko viikonlopun ja mihin ei yksikään mukaintiimi "nyt muusikot ovat ihan alasti ja herkillä"-televisiosarja ole pystynyt! Olohuonerock on samaan aikaan sekä laajan lentokentän kokoinen festari että ahtaaseen huoneeseen tungettu musiikkiklubi, jossa yhdessä itketään ja avaudutaan lapsuudessa saaduista väärän värisistä legoista ja lämpöpatterin väliin jumittuneista mollamaijoista. Yhyy.KUOLIO

Punkahtavaa, rockaavaa ja synkkää!

KUOLIO käsittelee teoksissaan ihmistä kielellisenä ja ruumiillisena oliona, biologisena lajina sekä fyysisenä partikkelina. Teosten aiheet ovat vaativia ja raskaita ja esiintyessään hän synnyttää katsojassa erityisesti myötähäpeää. 

Kuolio INFO

ARTSI

ARTSI 

Macintosisti ja vokalisti.

Kevyt raideri ja kova meno. 

osa 2. JUOKSEN KIERRÄN SAAREN - livekuunnelma

Anders Behring Breivik tappoi 77 ihmistä Norjassa 22.7.2011. Tämä tapahtuma tuotti valtavan tiedonhalun ymmärtää sitä mitä tapahtui ja miksi tapahtui. Breivikin taustaa on tutkittu, se on levitetty eteemme kaikkine yksityiskohtineen, henkilöhistorioineen ja tulkintoineen. Tästä syntynyttä ahdistusta pyrimme helpottamaan luomalla yksinkertaisia selityksiä tapahtuneelle:"b on sairas yksilö" tai "b on pahuuden lävistämä".

Mutta mitään lopullista ymmärrystä emme tule koskaan saamaan. 

Leikola kirjoittaa kuin viha olisi juuri räjähtämäisillään, kuin runoelma seuraisi  räjähdystä sen alusta saakka itse räjähdykseen, hetkeen, jossa rikkoutuneet esineet, tuhoutuneet ihmiset, puut ja puun kuoret, multa ja kivet olisivat juuri siinä pisteessä, kun räjähdyksen voima on päättynyt ja ilmaan singonneet sirpaleet ovat sen pienen hetken paikoillaan, juuri ennen kuin maan vetovaima iskee ja pudottaa kaiken maan pinnalle. 

Räjähdyksen jälkeinen tila. 

viimeisen sanani sanon sinulle

joka tämän haluat lukea

ja luulet, että saat valoa pimeään

minä olen valo

teidän pimeänne

alkaa väistyä nyt

Tämä esityksen osa on livekuunnelma, joka koostuu yhdestä pysähtyneestä asetelmasta ja tuhansista äänteistä, joista peräkkäin muodostettuna tulee myös sanoja. 

osa 3. KOLMAS MAAILMANSOTA - kauhea esitys klovneilla

Monumentin kolmas osa on esitys, kärjistetty olosuhde viimeisistä ihmisistä - viimeisistä kolmesta Homo sapiensista. 

Homo sapiens on jo pitkään ollut sillä rajalla, jossa mitään ei ole saavutettu, mutta enää ei ole mitään saavutettavaa. Ihmislaji, joka tuhoaa hiljalleen toinen toisensa.

"Ihmiset tulisivat paremmin toimeen keskenään, jos he pääsisivät eroon toisistaan", on tämän luomakunnan kruunupääksi itsensä nostaneen ihmisneron viimeinen viisaus!

Kolmas maailmansota tapahtuu koko ajan. Se tapahtuu meidän väleissä, suhteissamme toisiimme. Se tapahtuu kodeissa, töissä ja kouluissa, baareissa ja kaduilla.

Se on matalan intensiteetin helvetti, jota ei edes aavisteta tai jos aavistetaan, sitä siedetään.

Kolmas maailmansota käsitteenä vertautuu kuudes sukupuutto-käsitteelle, jolla viitataan massasukupuuttoon, joka tapahtuu koko ajan ilman, että se aiheuttaisi sen suurempaa reaktiota. Tämä käynnissä oleva massasukupuutto on hurjempi kuin viisi aiempaa massasukupuuttoa ja on (ainakin osin) ihmisen aiheuttama. Lajien kirjo hupenee hurjalla vauhdilla, suuremmalla, kuin yhdessäkään aiemmassa massasukupuutossa. Ja silti tähän lajien massasukupuuttoon, tuhansien sukulinjojen sammumiseen, ei puututa. Ei, koska se tapahtuu hitaasti, toisin kuin aiemmat sukupuutot. Se tapahtuu eri tavalla, eri muodoissa. Sitä ei edellä mikään suuri tapahtuma, ei luonnonmullistus, ei meteorin törmäys maan pintaan.

Siksi me emme ota todesta kuudetta sukupuuttoa. 

Saatikka kolmatta maailmansotaa.

Koska niitä vain siedetään.

LAPSI

Hyvät opettajat, hyvät aikuiset. Tämä on lasten vetoomus. Meitä lapsia ahdistaa. Meitä ahdistaa aivan valtavasti tämä teidän luomanne maailman meininki. Omien laskelmieni mukaan joka sekunti maailmassa kuolee kymmenen lasta suoranaiseen ahdistukseen tai siitä välillisesti johtuviin sairauksiin. Se tekee kuudessa vuodessa enemmän kuin Toisen Maailmansodan uhrit. Näin voidaan tilastollisesti osoittaa, että Kolmas maailmansota on alkanut. Tiedän että pahan isäni olisi kuoltava, että me lapset voisimme hengittää, mutta sen sijaan joudunkin kuolemaan minä! Se on epäreilua!